Presbymax

Šta je Prezbiopija?

Prezbiopija je stanje koje se karakteriše gubitkom opsega akomodacije prirodnog sočiva i na taj način gubitka sposobnosti jasnog vida na blizinu. Ovo stanje se obično javlja nakon 45 godine života kada se javlja potreba da se tekst koji se čita udaljuje da bi se jasno vidjelo. Najčešći način korigovanja prezbiopije je korišćenje naočara za čitanje, a rjeđe se upotrebljavaju multifokalna kontaktna sočiva. 

Kako se Prezbiopijakoriguje? 

U poslednje vrijeme su se pojavili novi načini korekcije prezbiopije. Presbymax procedura je dizajnirana da koriguje ovakve probleme budući da se radi o stanju koji se javlja sa starenjem zbog gubitka fleksibilnosti prirodnog sočiva.

 Kako izgleda Presbymax procedura? 

Čitav tretman traje nekoliko minuta, a korekcija se postiže za nekoliko sekundi. Uz pomoć lasera se mijenja zakrivljenost površine rožnjače i na taj način se dobijaju multiple tačke fokusa unutar oka. Presbymax procedura više fokusira dominantno oko za daljinu i nedominantno za blizinu. Na ovaj način postiže se optimalna dubina vidnog polja na svim daljinama.

Oko 85% ljudi preko 40 godina ispunjavaju uslove za tretman. Kod pacijenata koji su dalekovidi, kratkovidi ili astigmate tokom presbѕmadž procedure se rješava isti problem. 

Šta je bitno znati u vezi Presbymax procedure?

Ova tehnika je također korisna kod pacijenata starijih od 45 godina kod kojih se može uraditi korekcija kratkovidosti, a da se istovremeno ne uništi mogućnost jasnog vida na blizinu.

 Starosni limit se odnosi samo na starosnu dob pacijenata, odnosno pacijenti moraju biti stariji od 40 godina da bi im se uradio tretman. 

 Ukoliko je osoba ranije imala laserski tretman kojim je korigovala svoj vid, taj tretman nije prepreka da se uradi ovakva vrsta korekcije.

 Naravno prije tretmana je neophodno utvrditi da li oko pacijenta ispunjava kriterijume za laserski tretman. Tokom pripremnih pregleda utvrđuje se zdravlje oka i radi mapiranje rožnjače. 

 Ako je pacijent operisao kataraktu takođe može da naknadno uradi Presbymax tretman kako bi mu se omogućilo da ponovo jasno vidi i na daljinu i blizinu. 

 Efekat tretmana je stalan naročito ako se tokom Presbymaxa radi i korekcija kratkovidosti, dalekovidosti i astigmatizma. 

 Rizici tretmana su mali ako se poštuju standardi koji se traže od laserske aplikacije. 

 Presbymax je tehnika za osobe koji žele da zadrže mladalački i visokoproduktivni stil života i koje ne žele da se zamaraju naočarama za čitanje.


Zakažite Pregled

Ukoliko želite da zakažete ljekarski pregled ili Vam je potrebna konsultacija, kontaktirajte nas putem broja telefona +387 (51) 318 600.
Naš ljekarski tim, omogući će uspješna rješenja vašeg problema.

Sva polja označena sa * su obavezna