Lasik

Šta je 100% laserski LASIK (bladeless LASIK)?

Potpuno laserski LASIK je ambulantna refraktivna hirurška procedura koja se koristi u tretmanu skidanja dioptrije, kratkovidosti, dalekovidosti i astigmatizma. Procedura sliči tradicionalnom LASIK-u, gdje se za razliku od noža koristi različit način pravljenja poklopca rožnjače upotrebom visoko preciznog femtosekundog lasera.

Zbog više nego jasnih prednosti, značajno veće preciznosti i praktično odsustva komplikacija u odnosu na tradicionalni način pravljenja poklopca rožnjače ovakva vrsta tretmana brzo potiskuje upotrebu noža u hirurgiji rožnjače i pored visoke cijene ovakve opreme.

 Kako se potpuno laserski LASIK izvodi?

Kod LASIK-a se pravi tanki poklopac na rožnjači, koji se presavije kako bi se mogla tretirati unutrašnjost rožnjače. Rožnjača se preoblikuje uz pomoć ekscimer lasera i na taj način koriguje dioptrija. Kod potpuno laserske LASIK procedure, poklopac na rožnjači se radi femtosekundnim laserom, a ne uz pomoć noža kako se to radi u tradicionalnoj laserskoj proceduri.

 Ko je kandidat za potpuno laserski LASIK?

Da biste bili dobar kandidat treba da imate više od 18 godine, da nemate oboljenje oka, da vam je refrakcija stabilna poslednjih godinu dana i da je vaša refraktivna greška unutar dozvoljenog opsega za ovu proceduru. Takođe, ova procedura se ne radi kod trudnica i dojilja.

 Šta još treba da znam o potpuno laserskom LASIK-u?

Procedura se ne radi kod pacijenata sa tankom rožnjačom, teškim oblikom suvog oka, keratokonusom ili drugim bolestima rožnjače kao i kod pacijenata sa sistemskom bolestima koje utiču na proces zarastanja


Zakažite Pregled

Ukoliko želite da zakažete ljekarski pregled ili Vam je potrebna konsultacija, kontaktirajte nas putem broja telefona +387 (51) 318 600.
Naš ljekarski tim, omogući će uspješna rješenja vašeg problema.

Sva polja označena sa * su obavezna