Skidanje dioptrije

Kako izgleda skidanje dioptrije?

Skidanje dioptrije predstavlja zgodan način da se oko ikoriguje i na taj način ukloni potreba korišćenja kontaktnih sočiva i naočara da bi se izoštrio vid. Metoda je jako popularna pošto omogućava značajan oporavak vidne funkcije kod korisnika i mnogo bezbrižniji životni obrazac pošto više nema petljanja sa naočarama i kontaktnim sočivima.


Lasersko skidanje dioptrije

To je hirurška metoda koja omogućava da se promjeni zakrivljenost rožnjače i na taj način doda ili smanji dioptrijska snaga oka i oko dovede u stanje izfokusiranosti. Za operaciju se koriste specijalizovani laseri koji mikrometarskom preciznošću preoblikuju rožnjaču i dovode do željenog rezultata.


Koliko traje oporavak nakon skidanja dioptrije?

Najčešća metoda skidanja dioptrije laserom je LASIK koja omogućava da se oko oporavi za nekih 3 – 4 sata nakon operacije kada prolaze svi bolovi. PRK je ipak bolniji i bolna faza može da traje i do sedam dana.

Laserskom operacijom se može ukloniti dioptrija za daljinu, kao i dioptrija plus.


Kojim sve metodama se uklanja dioptrija?

Najčešće se koriste laseri. LASIK je metoda gdje se pravi poklopac na rožnjače, a ispod njega se radi korekcija. PRK je metoda gdje se dioptija skida direktno koriguje površina rožnjače. Druge metode predstavljaju ugradnju fakičnih sočiva u oko gdje se preko postojećeg prirodnog ugrađuje još jedno sočiva. I na kraju prirodno sočivo može da se izvadi i zamjeni plastičnim odgovrajuće snage.


Cena skidanja dioptrije

Cijena skidanja dioptrije zavisi od vrste operacije na koju će se pacijent i ljakar odlučiti. U osnovi, dioptriju možete skinuti već od 1000 KM po oku.


Zakažite Pregled

Ukoliko želite da zakažete ljekarski pregled ili Vam je potrebna konsultacija, kontaktirajte nas putem broja telefona +387 (51) 318 600.
Naš ljekarski tim, omogući će uspješna rješenja vašeg problema.

Sva polja označena sa * su obavezna